Joure

  • Back


Op een steenworp afstand van de Jouster jachthaven vindt u het vroegere landgoed Herema State. In 1940 werd het slot door de toenmalige gemeentebestuur van Haskerland aangekocht en in 1950 als gemeentehuis in gebruik genomen. De voormalige oranjerie van het landgoed is in gebruik als Grand-café en restaurant "De Oranjerie" genaamd.

Jachthaven JoureGillissenvlet VLIETER in de jachthaven Joure (Gastenfoto)


Het karakteristieke gebouw is gelegen op de overgang van de moderne passantenhaven en het eeuwenpude, typische Friese landgoed. De Jouster Toren uit 1628, in het centrum van de straat, is beeldbepalend door zijn karakteristieke bouw.
In het centrum vindt u Museum Joure, dat sinds de opening van het Johannes Hesselhûs in 1976 is uitgegroied tot een veelzijdig complex. Hier wordt een induk gegeven van diverse Friese ambachten, vaak zoals ze rond de eeuwwisseling in Joure uitgeoevend werden.
Joure kent een aantal bijzondere toeristische attracties. Zo kunt u de wandelroute langs de oude monumentale gebouwen volgen evt. ol.v. een gilde meester. Omstreeks 1770 in men in Joure begonnen met het maken van Friese klokken. Op dit moment zijn er in deze hoofdplaats van de gemeente Skarsterlân nog vier klokkenmakerijen in bedrijf. U bent van harte welkom voor een bezichtiging.
Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Joure Friesland Joure Douwe Egberts, lekker koffie uit Friesland Joure YCL - Mooie routes in Friesland, Overijssel en Drenthe by Yachtcharter Leeuwarden voor vaarvakantie met huurboten in Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden - Joure - Vaarroute in het noorden in Friesland - boot huren in Sneek naar Joure varen, bootcharter en Joure Friesland Joure Douwe Egberts, lekker koffie uit Friesland Joure YCL in Sneek, Joure charter boot varen natuurgebied- Mooie routes voor vaarvakantie - voor boten in Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden natuurgebied - charter. Boot huren Sneek Friesland!

Yachtcharter Leeuwarden