Easy Friesland - vaarroute met 2.40 doorvaarthoogte

7 dagen boot varen Leeuwarden - Grou - Joure - Sloten (Heeg) - Sneek - Eernewoude - Dokkum - Leeuwarden

Doortvaarthoogte  2.40
Maandag 14.00 h tot Maandag 9.00 h of Vrijdag 14.00 h tot Vrijdag 9.00 h, Vaartijd per dag: 4/6 uren, Lengte: ca. 200/230 km

Easy Friesland een week Frieslandroute voor beginners, doorvaarthoogte 2.40 meter

Overnachtings voorstellen:

1. Grou

2. Joure

3. Sloten

of 3. Heeg
4. Sneek

5. Eernewoude

6. Dokkum

7. Yachtcharter L'warden
De Easy Frieslandroute is een zeer afwisselende route, geschikt voor beginners, het varen met de boot op brede wateren, smalle kanalen en rivieren, meren, langs fraaie gezellige dorpjes en steden zoals Dokkum, de meest noordelijke stad van Nederland, of Sloten de kleinste stad in de provincie Friesland.
Na een kort, overzichtelijk stukje op het van Harinxmakanaal (hier kun u op het brede water een beetje wennen aan de boot). De route gaat dan in zuidelijke richting via de "Staande Mast Route" naar Grou. Na ongeveer 1,5 uren vaartijd bereikt u deze gezellige watersport plaats voor de eerste overnachting.
Als u een vaartraining hebt geboekt en rond 17.00 / 17.30 uur weer terug in onze basis bent, is het eerste deel van de reis naar Grou met ongeveer een anderhalf uur varen prima om te realiseren.

Simmerskip 1200 AK, PASSAAT, aankomst in Grou Simmerskip 1200 AK, PASSAAT, aankomst in Grou (Gastenfoto)

De volgende dag gaat het via het Prinses - Margriet - Kanaal verder, over het Sneeker Meer en door kleine wateren naar Joure (koffiebranderij Douwe Egberts). Hier kunt u overnachten in de goed onderhouden jachthaven nabij het centrum.

Over het Tjeukemeer loopt de route zuidwaarts naar Sloten, in het kleinste stadje van Friesland met ongeveer 900 inwoners. U kunt deze dag ook nog verder varen en via Woudsend naar Heeg, waar je de nacht doorbrengt in het centrum of in de jachthaven. Als u de volgende dag de langere route over Bolsward naar Sneek wilt varen (oranje route), raden we Heeg aan als verblijfplaats voor de nacht.

Sneek is onze bestemming voor deze dag. De korte route gaat vrij snel via Osingahuizen en IJlst naar deze populaire watersportplaats. De grotere ronde (oranje route) voert over het Heeger Meer, Workum, Parrega en Bolsward naar Sneek. Leuk overnachten in Sneek kunt u tussen de drie bruggen die hier moeten worden gepasseerd, u ligt midden in het centrum van de stad, winkels, restaurants, alles is dichtbij.
De volgende etappe is Eernewoude, verblijf de nacht in deze kleine, gezellige haven of zoek een plek aan een Marrekrite-steiger in de natuur in dit prachtige natuurgebied "De Alde Feanen".

Simmerskip 1200 AK, PASSAAT, richting Joure Simmerskip 1200 AK, PASSAAT, onderweg richtig Joure

De volgende dag vaart u noordwaarts naar de Bonifatastad Dokkum (de meest noordelijke stad van Nederland). Je kunt hier overnachten aan het zogenaamde bolwerk, mooi liggen onder de windmolens.
Op de laatste dag vaart u richting het zuiden door Birdaard en Leeuwarden terug naar onze basis waar je de laatste nacht van je vakantie doorbrengt.

Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Easy Frieslandroute voor beginners, een week boot varen. De Easy Frieslandroute met een doorvaarthoogte van 2.40 meter is een zeer afwisselende route, geschikt voor beginners, het varen met de boot op brede wateren, smalle kanalen en rivieren, meren, langs fraaie gezellige dorpjes en steden zoals Dokkum, de meest noordelijke stad van Nederland, of Sloten de kleinste stad in de provincie Friesland.. Wilt u een boottocht Friesland - Groningen huren ? Provinciën route, Friesland, Groningen en Drenthe. Frieslandroute, 7 dagen boot varen in Friesland Vaarvakantie, Boot varen in Friesland YachtcharterLeeuwarden, alles voor vaarvakantie in Friesland. Bootscharter voor u vaarvakantie Frieslandroute, 7 dagen boot varen in Friesland Vaarvakantie! Provinciën route, Friesland, Groningen en Drenthe, met doorvaarthoogte 2.40 meter.

Yachtcharter Leeuwarden