Veilig varen met de boot in Friesland :

Veilig varen doen we samen - onder deze titel heeft Rijkswaterstaat een film geproduceerd, die heel goed en praktiesch laat zien hoe beroepsvaart en pleziervaart (motorboten, roeiboten, zeilboten, ...) naast elkaar het veiligst op de nederlandse vaarwegen onderweg kunnen zijn.

Het gaat minder om regelementen, maar meer om de praktijk met de boot onderweg op de waterwegen in nederland. Deze film is gesplitst in zes onderwerpen,elk gedeelte duurt tussen 2,5 t/m 6 minuten. Ze zijn heel geschikt als voorbereiding van een vaarvakantie in Nederland.
De meeste opnames zijn gemaakt op brede kanalen en rivieren met veel beroepsvaart. Het vaargebied voor onze lage schepen in Friesland ziet er toch anders uit.
In de routevoorstellen, die wij hier op onze website laten zien, zijn er kleine korte gedeeltes, waar u met beroepsvaart rekening moet houden (bijv. Prinses Margriet Kanaal). In onze routevoorstellen wordt zoveel mogelijk het contact met beroepsvaart vermeden.

Intro: Veilig varen doen we samen

Intro: Veilig varen doen we samen

Inleiding en overzicht

Goed voorbereid op reis

Goed voorbereid op reis

De technische check van de boot, is de uitrusting in orde, weervoorspelling, routeplanning, ...
Waar moet ik om denken voordat ik vertrekt ?

Rondom Zicht

Rondom Zicht

Onderwerp in deze film: Altijd goed zicht, let op de anderen die op het water onderweg zijn, een kennmerk van goed zeemanschap. Maar ook, hoe wordt ik gezien, en waargenomen, ...
Communicatie, marifoon

Communicatie, marifoon

Gebruik van de marifoon, deze film is minder interessant en belangrijk, om dat wij op onze schepen geen marifoons ingebouwd hebben. Voor het gebruik van een marifoon is er een certificaat nodig. Omdat onze routevoorstellen zeker minimaal 90% waterwegen omvatten, waar helemaal geen beroepsvaart komt, is een marifoon niet nodig en ook niet verplicht.
Samen schutten

Samen schutten

Tips voor het gedrag in sluizen. Waar moet ik op letten, samen schutten met beroepsvaart, ... Het grootste gedeelte van onze routevoorstellen is volledig zonder sluizen ... een voordeel, bijzonder voor beginners.
Plaats op de vaarweg

Plaats op de vaarweg

Rechtsvaargebod, afwijkende regelementen, ... praktijk van het boot varen onderweg.

Gewoon op een plaatje klikken, de film start op in een nieuw venster. Normaal is de software (Windows media player) op u computer geinstalleerd.


Yachtcharter Leeuwarden


Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Veilig varen in Friesland, pleziervaart en beroepsvaart samen vaarvakantie in Friesland Boot huren Leeuwarden, bootverhuur Friesland, bootcharter en boot huren en varen in Friesland in Leeuwarden, Friesland/Holland. Veilig varen in Friesland, pleziervaart en beroepsvaart samen onderweg, boot varen in Friesland, Drenthe, Overijssel en Groningen, op het IJsselmeer en in Friesland. Verhuurbedrijf Leeuwarden vaargebied Friesland verhuur motoryachten Veilig varen in Friesland, pleziervaart en beroepsvaart samen, bootverhuur Friesland de Bootverhuur in Friesland. Bootscharter voor u volgende vakantie.

Yachtcharter Leeuwarden