Vaarvakanties met Yachtcharter Leeuwarden en de Corona maatregelen

Langs deze weg willen we u informatie geven over uw boeking, annulering en de maatregelen van ons bedrijf met betrekking tot het coronavirus COVID-19 - UPDATE 18-02-22

Wij volgen de ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus en de aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten op de voet. De veiligheid en gezondheid van u als onze gast en ons personeel is onze absolute prioriteit.
Vanwege veelvuldige vragen over annuleren van reizen door de coronamaatregelen, kunt u hier onze beleid van afgelopen seizoen lezen. Mocht er volgend jaar weer sprake zijn van coronagerelateerde beperkingen, dan zullen we precies zo handelen als we dit de afgelopen twee jaar hebben gedaan.

Coronamaatregelen in Nederland

Vanaf vrijdag 18 februari:

 • kunnen alle locaties in ons land weer open tot 01.00 uur. Het coronatoegangsbewijs (3G) blijft nog tot 25 februari gelden op alle locaties waar die nu al getoond moet worden. Zoals in de horeca, in bioscopen, musea en theaters en bij professionele sportwedstrijden.
 • Eenmaal binnen op deze locaties is een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand niet meer verplicht. Ook geldt er geen bezoekersnorm meer. Op locaties met meer dan 500 mensen is een vaste zitplaats en het dragen van een mondkapje bij verplaatsing nog wel verplicht.
 • Het isolatieadvies na een positieve test wordt ingekort naar 5 dagen, mits iemand 24 uur geen klachten meer heeft.

Vanaf vrijdag 25 februari

De laatste stap zetten we op vrijdag 25 februari. Dan:

 • gelden weer de normale openingstijden;
 • nemen we afscheid van:
  • het coronatoegangsbewijs (3G) op locaties waar minder dan 500 mensen binnen zijn;
  • de verplichte 1,5 meter afstand;
  • het dragen van een mondkapje bij verplaatsing in de horeca, in het onderwijs of in de winkel;
  • een maximaal aantal bezoekers en een vaste zitplaats in bijvoorbeeld de horeca.

Nachtclubs, discotheken, festivals en evenementen open

Dat betekent dus dat ook de grote nachtclubs, discotheken, festivals en evenementen weer onbeperkt opengaan. Op plekken binnen waar meer dan 500 mensen bij elkaar komen en hier geen vaste zitplaats hebben, bijvoorbeeld in de nachthoreca of op festivals, moet iedereen een negatieve testuitslag laten zien. Dit geldt niet voor doorstroomlocaties zoals beurzen en congressen.

Mondkapje in OV blijft

Om kwetsbare mensen de mogelijkheid te bieden om veilig te reizen, blijft het ook vanaf 25 februari nog verplicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer en op de luchthaven.

Samen verder: adviezen voor iedereen

Na bijna 2 jaar ervaring met de corona-aanpak, hebben we geleerd hoe moeilijk het is om met maatregelen om te gaan die ons dagelijks leven beperken. En met versoepelingen. Daarom moeten we blijven opletten en elkaar helpen zodat we elkaar niet besmetten. Het virus is er nog steeds. Dus het blijft voor iedereen wel verstandig om u nog steeds aan de adviezen te houden die de verspreiding van het virus aantoonbaar beperken. Zoals handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen schudden, afstand houden of het dragen van een mondkapje op plekken waar het druk is, voldoende frisse lucht, regelmatig een zelftest doen, testen bij klachten en het halen van een vaccin of boosterprik.

Volg de algemene richtlijnen (zie hieronder) van de Nederlandse overheid:

Rijksoverheid Nederland: www.rijksoverheid.nl

Hoe gingen/gaan we om met coronagerelateerde annuleringen?

Onze aanpak van coronamaatregelen in het seizoen 2020 en 2021was als volgt:
Indien reizen i.v.m. de coronamaatregelen niet kon plaatsvinden boden wij onze gasten de volgende drie mogelijkheden:

1. Het contract uit te stellen tot het volgende jaar, wij hebben vervolgens een voucher uitgegeven voor al het (aan-)betaalde geld
2. Als er al een nieuwe datum bekend was, hebben we het contract uitgesteld tot het volgende jaar en hebben we de datum gewoon veranderd. (betalingen zie hierboven)
3. We hebben het contract geannuleerd en 100% van het (vooraf) betaalde geld teruggestort.

Voor het seizoen 2022 bieden we dezelfde mogelijkheden aan als in de afgelopen jaren.

U kunt dus vertrouwd voor dit jaar (weer) bij ons boeken ...

Coronaconform Coronaconform onderweg met de PASSAAT in Dokkum in September 2020


Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Vaarvakanties met Yachtcharter Leeuwarden en de Corona maatregelen Langs deze weg willen we u informatie geven over uw boeking en de maatregelen van ons bedrijf met betrekking tot het coronavirus COVID-19.

Yachtcharter Leeuwarden