Zwartsluis

  • Back


Zwartsluis is een plaats, die in het teken staat van de watersport. Geen wonder want de voormalige "Fortress Swartesluys" ligt aan het Zwartewater en heeft op die manier een rechtstreekse verbinding naar het Overijsselse en Friese merengebied, evenals naar het IJsselmeer.
Het wordt wel de poort naar het Noorden genoemd en is tegelijkertijd een eldorado voor pleziervaarders, zeilers, surfers, zwemmers, kanoërs en vissers.

Verder is Zwartsluis de thuishaven voor 1200 jachten. Heel bijzonder is het vanuit Zwartsluis gemakkelijk te bereiken natuurgebied De Wieden en Olde Maten met rietlanden, moerasbossen, trilvenen en een grote verscheidenheid aan planten en dieren.

ZwartsluisBrug bij Zwartsluis (Gastenfoto)
Smalle bochtige straatjes, oude geveltjes, winkeltjes met namen als ”Tuss'n de sluuz'n”. Zwartsluis heeft sfeer. De stad ligt op de plaats waar het Meppelerdiep en de Arembergergracht samenkomen en uitmonden in het Zwartewater.

”Swarte Sluys” wordt voor het eerst in 1398 genoemd. De ligging aan de route naar Drenthe en Groningen heeft zijn geschiedenis in economisch en militair opzicht bepaald.Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Zwartsluis - Mooie routes in Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden - Zwartsluis YCL: BOOT Routes in Friesland, Overijssel en Drenthe - Mooie routes voor vaarvakantie met huurboten in Friesland, Zwartsluis - Mooie routes in Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden - Zwartsluis YCL - Route Friesland Groningen Vaarvakantie Zoutkamp - Route Friesland Groningen - Varen in Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden - Workum YCL - boot huren in Sneek naar Winsum varen, bootcharter en Zwartsluis - Mooie routes in Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden - Zwartsluis.

Yachtcharter Leeuwarden