Wommels

  • Back


Het terpdorp Wommels staat bekend om haar onbeschadigde terp. Deze terp in het gezellige dorpscentrum wordt in de zomermaanden gebruikt voor vele verschillende activiteiten.
Vanaf 1903 wordt hier de Freulepartij voor schooljongens gekaatst. Een borstbeeld van de Freule Clara de Vos van Steenwijk, die lange tijd de gouden horloges voor de winnaars van de kaatspartij beschikbaar stelde, staat op de Terp.

Simmerskip 1200 AK, PASSAAT, in de jachthaven WommelsSimmerskip 1200 AK, PASSAAT, in de jachthaven Wommels (Gastenfoto)

Ook is Wommels bekend geworden door de fabricage en handel in kaas. In een voormalig kaaspakhuis aan het Ald Hiem, is nu het museum "De striid tsjin it wetter" gevestigd.
In het midden van het dorp staat de Jacobikerk. De kerk is gebouwd in het begin van de 16e eeuw en er hangen mooie rouwborden van de Sminia's en Jongema's.

Aan de Bolswarder Trekvaart, vlakbij het centrum, is een passantenhaven. Tijdens de zomermaanden leent het openluchtzwembad "De Klomp" zich uitstekend voor een verfrissende duik in het verwarmde water.
Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Motorjacht - routes in Friesland,Overijssel en Drenthe YachtcharterLeeuwarden - Wommels YCL: Winsum - BOOT Routes in Friesland, Overijssel en Drenthe - Winsum - YCL - Mooie routes voor vaarvakantie met huurboten in Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden - Motorjacht - routes in Friesland,Overijssel en Drenthe YachtcharterLeeuwarden - Wommels YCL - boot huren in Sneek naar Winsum varen, bootcharter en Ontspannend huurboten varen met Yachtcharter Leeuwarden in Friesland in Sneek, Winsum - Winsum provincie Groningen - bootvakantie Groningen: Winsum by YCL. Boot huren Sneek Friesland, bezienswaardigheden in Motorjacht - routes in Friesland,Overijssel en Drenthe YachtcharterLeeuwarden - Wommels YCL.

Yachtcharter Leeuwarden