Winsum (Friesland)

  • Back


Tijdens de voorbereidingen voor het bouwen van de nieuwe wijk, heeft men restanten gevonden van een Romeinse nederzetting. Zo werden bronzen muntjes uit de eerste helft van de eerste eeuw gevonden en fragmenten van Romeinse wijnamforen.

Verder leent Winsum zich uitstekend voor het doen van inkopen of als startpunt voor het maken van fietstochten door het unieke weidegebied van de gemeente Littenseradiel.

Ook de haven beschikt over de meest primaire voorzieningen. De Friese Kampioenschappen Fierljeppen worden elk jaar op de tweede zaterdag in augustus gehouden.

WinsumBrug Winsum (Gastenfoto)
Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Winsum Friesland - bootvakantie Friesland Sneek: Winsum - BOOT Routes in Friesland, Overijssel en Drenthe - Winsum - YCL - Mooie routes voor vaarvakantie met huurboten in Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden - Winsum - BOOT Routes in Friesland, Overijssel en Drenthe - Winsum - YCL - Vaarroute in Friesland - boot huren in Sneek naar Wergea - Warga varen, bootcharter en Ontspannend huurboten varen met Yachtcharter Leeuwarden in Friesland in Sneek, Winsum - BOOT Routes in Friesland, Overijssel en Drenthe - Winsum - YCL - vaarroute voor boten in Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden - charter. Boot huren Sneek Friesland, bezienswaardigheden in Winsum - BOOT Routes in Friesland, Overijssel en Drenthe - Winsum - YCL.

Yachtcharter Leeuwarden