Winsum provincie Groningen

  • Back


In Winsum, "kanodorp bij uitstek", dat samen met Obergum een tweeling-wierdendorp vormt, woonden rond 600 voor Christus al mensen. Dat Winsum vroeger welgesteld was, is te zien aan de chique villa's uit die tijd.

Bezienswaardig zijn de twee karakteristieke molens, de Boog en de Jeneverbrug en het oude dorpscafe 'De Gouden Karper'. Tevens is er een verwarmd open lucht bad in Winsum.

Winsum is 2020 door de ANWB uitgeroepen tot het mooiste dorp van Nederland. "Een prachtdorp" noemt de jury het, en daarmee wint de Groningse plaats van de andere kanshebbers.

winsum - groningenWinsum - Provincie Groningen (Gastenfoto)
Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Winsum provincie Groningen - bootvakantie Groningen: Winsum by YCL: Winsum - BOOT Routes in Friesland, Overijssel en Drenthe - Winsum - YCL - Mooie routes voor vaarvakantie met huurboten in Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden - Winsum - BOOT Routes in Friesland, Overijssel en Drenthe - Winsum - YCL - Vaarroute in Friesland - boot huren in Sneek naar Wergea - Warga varen, bootcharter en Ontspannend huurboten varen met in Sneek, Winsum - Winsum provincie Groningen - bootvakantie Groningen: Winsum by YCL. Boot huren Sneek Friesland, bezienswaardigheden in Winsum - BOOT Routes in Friesland, Overijssel en Drenthe - Winsum - YCL.

Yachtcharter Leeuwarden