Stavoren - oudste van de Friese elf steden

  • Back


Stavoren is de oudste van alle Friese elf steden. Wat nu een leuk en gezellig watersportstadje is, was vroeger een drukke en actieve handelstad. Er werd handel gedreven via de Oostzee en de Rijn. Omstreeks 1385 werd Stavoren een Hanzestad. Maar het rijke Zuiderzeestadje heeft ook veel tegenspoed gehad; verdwijning van de haringvangst, verovering door de Vetkopers en grote branden.

Vrouwtje van Stavoren

De grootste tegenslag is verwoord in de legende van het Vrouwtje van Stavoren. Volgend de legende gaf een rijke redersvrouw één van haar kapiteins de opdracht om uit te varen en het kostbaarste ter wereld mee naar huis te nemen. De kapitein kwam terug en nam een ruim vol granen mee. Het vrouwtje liet in haar woede de lading graan overboord gooien in de haven. Als straf voor haar hoogmoed verzandde de haven van Stavoren. Nu hebben de handelschepen plaats gemaakt voor de plezierschepen. In het seizoen passeren vele schepen de sluizen, om van de Friese meren naar het IJsselmeer te gaan of andersom.

Stavoren
Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Stavoren,varen met de boot naar Stavoren in Friesland by YachtcharterLeeuwarden, Stavoren YCL info YCL - motorboot routes in Friesland, voor vakantie met de boot in Friesland, bootroute in Friesland by YachtcharterLeeuwarden Stavoren,varen met de boot naar Stavoren in Friesland by YachtcharterLeeuwarden, Stavoren - YCL - Vaarroute in het noorden in Friesland - boot huren in Sneek en lekker varen, bootcharter en Vaarvakantie weekverhuur met de familie of vrienden, goedkope tarieven, in Sneek, vakantie - met de boot varen Stavoren,varen met de boot naar Stavoren in Friesland by YachtcharterLeeuwarden, Stavoren charter boot varen vaarvakantie - charter.

Yachtcharter Leeuwarden