Princenhof en de Alde Feanen

  • Back


Het 2500 hectare grote natuurgebied van Princehof en de Alde Feanen, een Nationaal Park in oprichting, behoort tot de meest bijzondere natuurlijke laagveengebieden van West - Europa. In dit onder beheer van It Fryske Gea staande natuurgebied voeren niet de mensen, maar de planten en dieren de boventoon.

Het 2500 hectare grote natuurgebied van Princehof en de Alde Feanen, een Nationaal Park in oprichting, behoort tot de meest bijzondere natuurlijke laagveengebieden van West - Europa. In dit onder beheer van It Fryske Gea staande natuurgebied voeren niet de mensen, maar de planten en dieren de boventoonNatuurgebied De Alde Feanen


Wel zijn op deze laaggelegen veengronden met ruim 400 plantensoorten en ruim 100 soorten broedvogels, de sporen van menselijk ingrijpen, ten gevolge van bijna twee eeuwen brandstofwinning en landbouw, tot op de dag van vandaag zichtbaar gebleven. U kunt dit zien aan de zogenaamde ribben en petgaten en blauegraslanden. Rondom dit fantstische natuurgebied liggen karakteristieke Friese dorpen waar u, als u Mid-Friesland wilt leren kennen, geweest moet zijn.
Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Princenhof en Alde Feanen - bootroute in Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden - YCL info YCL - motorboot routes in Friesland, voor vaarvakantie met huurboot in Friesland, Princenhof en Alde Feanen - bootroute in Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden - YCL - Vaarroute in het noorden in Friesland - boot huren in Sneek en lekker varen, bootcharter en Vaarvakantie drie weken met de familie of vrienden, goedkope tarieven, in Sneek, vakantie - met de boot varen Princenhof en Alde Feanen - bootroute in Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden - YCL charter boot varen vaarvakantie - charter.

Yachtcharter Leeuwarden