Ossenzijl aan de Kalenbergergracht

  • Back


Bij de brug ligt een "sijl" (sluis), ooit gebouwd door de familie Osse, die daarvoor tolgeld (schutgeld) mocht heffen op de doorgaande schepen. Men beweert dat de naam daar vandaan komt.
Voorbij de brug en openstaande sluis kan prima in de Ossenzijlersloot gelegen worden. Er zijn vele meerpalen aan een schelpenpad. Net na de sluis, die naar ik me heb laten vertellen sinds 1930 openstaat is en goede gelegenheid om een visje te verschalken.
De gebakken vis en gerookte paling is voortreffelijk. Lekkere pauze naar het varen ...

 Kanaal Steenwijk Ossenzijl MeenthebrugMeenthebrug, Kanaal Steenwijk Ossenzijl
De haring (al naar gelang het seizoen hollandse nieuwe of maatjes) is ronduit smerig. De (haring)wijsheid van de brave verkoper is zoals bij de meeste visverkopers in het oosten van het land hartverscheurend. Het is hier leuk liggen met de motorboot.

De Ossenzijlersloot vormt een onderdeel van de staande mast route naar Friesland, waar we nog maar een paar honderd meter van verwijderd zijn. Het is een komen en gaan van schepen, waaronder veel huurboten varen.


Ossenzijl weergeven op een grotere kaartGet in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Ossenzijl - Routes in Frieland, Overijssel en Drenthe - Ossenzijl - Mooie routes voor vaarvakantie met huurboten in Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden - Ossenzijl - Vaarroute in Friesland - boot huren in Sneek naar Ossenzijl varen, bootcharter en ontspannend huurboten varen met Yachtcharter Leeuwarden in Friesland, in Sneek, Ossenzijl - Routes in Friesland by YachtcharterLeeuwarden - Ossenzijl - Mooie routes voor vaarvakantie - vaarroute voor boten in Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden - charter - Vaarroute by YachtcharterLeeuwarden. Boot huren Sneek Friesland, bezienswaardigheden in Ossenzijl.

Yachtcharter Leeuwarden