Oosterwolde, aan de Compagnonsvaart

  • Back


Na de aanleg van de Compagnonsvaart in 19e eeuw, ontwikkelde Oosterwolde zich tot centrum van de gemeente Ooststellingwerf, waarvan het sedert 1886 de hoofdplaats is. Brinken en essen herinneren aan de Drentse oorsprong.
In de omgeving zijn talrijke overblijfselen gevonden uit het "Stenen Tijdperk" en urnenveldjes vertellen van de tijd voor en omstreeks de jaartelling.
Oosterwolde ligt op korte afstand van Appelscha en is aan alle zijden omringd door prachtig natuurgebied, met veel weids groen, uitgestrekte bossen en heidevelden, die uitnodigen om te voet of per fiets te worden verkend.

OosterwoldeOsterwolde (Gastenfoto)

De plaats zelf heeft een goed geoutilleerd en gezellig winkelcentrum. De Compagnonsvaart doorsnijdt het dorp en we kunnen in het centrum aanleggen, waar een douche/toiletunit is geplaatst. De ligplaatsen zijn aan een fraaie beschutte wal met oude hoge bomen.
Er is een smalle kade met een hoge wal, waar op verscheidene plaatsen treden zijn gemaakt.

Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Oosterwolde - Vaargebied Friesland, Overijssel en Drenthe Oosterwolde - YCL info YCL - motorboot routes in Friesland, Opsterlandse Compagnonsvaart by Yachtcharter Leeuwarden voor vaarvakantie met huurboot in Friesland, Oosterwolde - Vaargebied Friesland, Overijssel en Drenthe Oosterwolde - YCL - met de boot varen naar Oosterwolde - YCL - Vaarroute in het noorden in Friesland - boot huren in Sneek de Opsterlandse Compagnonsvaart varen, bootcharter en Vaarvakantie drie weken met de familie of vrienden, goedkope tarieven, in Sneek, vakantie - met de boot varen Compagnonsvaart - YCL charter boot varen vaarvakantie - voor boten YachtcharterLeeuwarden - charter.

Yachtcharter Leeuwarden