Lemmer

  • Back


De gemeente Lemsterland ligt tussen het IJsselmeer, de Groote Brekken en het Tjeukermeer. Voor de hoofdplaats Lemmer heeft het water altijd al een belangrijke rol gespeeld.
In de middeleeuwen waren er in Lemmer regelmatig veldslagen; men probeerde via de haven van Lemmer Friesland binnen te komen. In de 17e en 18e eeuw werd Lemmer een havenstad voor de Oostzeevaart. Een eeuw later was het alleen nog een vissershaven.

Tegenwoordig speelt het water nog steeds een grote rol voor Lemmer. Veel vrachtverkeer en pleziervaart passeren de Prinses Margriet sluis, de poort tussen het IJsselmeer en de Friese Meren. Vanuit Lemmer wordt ook het Friese boezemwater op peil gehouden.
Even buiten het dorp staat het Ir. D.F. Woudagemaal. Dit is het grootste nog in werking zijn stoomgemaal van Europa.


LemmerLemmer binnen (Gastenfoto)
Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Lemmer - Route Friesland - Lemmer IJsselmeer PM - YCL info YCL - motorboot routes in Friesland, Overijssel en Drenthe by Yachtcharter Leeuwarden voor vaarvakantie met huurboot in Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden - Lemmer - Route Friesland - Lemmer IJsselmeer PM - YCL - Vaarroute in het noorden in Friesland - boot huren in Sneek op het Lemmer varen, bootcharter en Vaarvakantie met de familie of vrienden tegen goedkope tarieven, motoryachten tegen 55+ tarief in Leeuwarden, Lauwersmeer - Route Friesland - Groningen motorboot route charter boot varen - voor vaarvakantie - voor boten in by YachtcharterLeeuwarden - charter.

Yachtcharter Leeuwarden