Kuinre - voormalige Zuiderzeedorpje

  • Back


Het voormalige Zuiderzeedorpje Kuinre of zoals men in deze streek zegt: "De Kuunder". Eens heersten hier roofridder Henri de Crane en zijn woeste zonen. Henri sloeg met toestemming van de bisschoppen zijn eigen munten, maar dat bood kennelijk weinig soelaas, want hij gaf later de voorkeur aan overvallen en berovingen.

Zijn kasteel verdween in de golven van de Zuiderzee, maar in het bos dat daar nu op de bodem van de Noordoostpolder groeit zijn de fundamenten van een dubbele ringgracht boven water gekomen. De geschiedenis van Kuinre gaat volgens zeggen terug tot het jaar 1100.

Sluis KuinreSluis Kuinre (Gastenfoto)Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Kuinre Friesland Joure Douwe Egberts, lekker koffie uit Friesland Kuinre info YCS - motorjacht route in Friesland, Overijssel en Drenthe by Yachtcharter Leeuwarden voor vaarvakantie met huurboten in Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden - Kuinre - Vaarroute in het noorden in Friesland - boot huren in Sneek naar Kuinre varen, bootcharter en Joure Friesland Joure Douwe Egberts, lekker koffie uit Friesland Joure YCL in Sneek, Kuinre motorjacht route charter boot varen - Mooie routes voor vaarvakantie - voor boten in Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden - charter. Boot huren Sneek Friesland.

Yachtcharter Leeuwarden