Kollum, gemeente Kollumerland

  • Back


Kollum is de hoofdplaats van de gemeente Kollumerland c.a. en telt 5613 inwoners. De Voorstraat is de doorlopende weg in het centrum van Kollum. Monumentenzorg omschrijft de hoofdplaats van Kollumerland als een wegdorp.
De Voorstraat kruist de Zijlsterried. Deze kruisstructuur is in de Middeleeuwen ontstaan en heeft zich in de loop van de geschiedenis bestendigd. Kollum heeft een beschermd dorpsgezicht.

Jachthaven KollumJachthaven Kollum (Gastenfoto)
In totaal zijn er 31 monumenten te vinden, waaronder de gereformeerde en hervormde kerk, het voormalig postkantoor en voormalig raadhuis. Het dorp heeft vele voorzieningen. Naast een goed vertegenwoordigde middenstand vervult Cultureel centrum De Colle een belangrijke rol. Er zijn drie basisscholen en twee scholen voor Voortgezet Onderwijs. Er is een poldermolen, verwarmd openlucht zwembad, tennisbanen, je kunt er waterfietsen huren, jachthaven, streekmuseum.
Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, bij voorbeeld de Kollumerkaasdagen.


Kollum weergeven op een grotere kaart
Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Kollum - Mooie route voor boten in Friesland: Kollum by Yachtcharter Leeuwarden - Sneek - Mooie routes voor boten in Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden - Kollum - Vaarroute in Friesland - boot huren in Snek naar Kollum varen in Friesland, bootcharter en Ontspannend motorboot varen met Yachtcharter Leeuwarden varen in Friesland in Sneek, Kollum - Sneek - vaarroute voor boten in Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden - charter - Vaarroute in Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden - Kollum. Boot huren Sneek Friesland, bezienswaardigheden in Kollum - watersport Friesland!

Yachtcharter Leeuwarden