Hindeloopen - pittoresk oud stadje

  • Back


Direct aan het IJsselmeer, achter de dijk, ligt de kleine stad Hindeloopen, een pittoresk oud stadje met smalle straatjes, fraaie doorkijkjes, typische houten bruggetjes en karakteristieke geveltjes. Het is een stadje met een eigen karakter.

 

In 1225 werd Hindeloopen tot stad verheven en vanaf 1368 maakte het deel uit van het Hanzeverbond. Als sinds de 12e en 13e eeuw ondernamen Hindelooper schippers zeereizen naar de Noordzee- en Oostzeekusten. Waarschijnlijk is door het weinige contact met het achterland en veel contact met het buitenland de Hindelooper taal geboren; een mengeling van Fries, Engels, Deens en Noors.

De zeevaart-handel bracht de Hindelooper bevolking grote welvaart. De 17e en 18e eeuw was hiervan het hoogtepunt. In die tijd kochten de Hindeloopers in Amsterdam veel kostbare stoffen en voorwerpen die door de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) werden aangevoerd.
In de smalle straatjes staan nog steeds kapiteinshuizen met een klein ankertje aan de gevel, als teken dat de kapitein thuis was. Zomers als de kapitein op zee was, trok de vrouw met de kinderen in een kleiner huisje, dat achter in de tuin tegen het water gebouwd was, dit zijn de "likhuzen".

Hindeloopen Hindeloopen havenkom (Gastenfoto)


Hindeloopen is een ideale vakantieplek. U kunt er heerlijk wandelen over de zeedijk en genieten van de prachtige natuur. Langs de zeedijk liggen stranden, waar u in de zomer rustig kunt zonnebaden, zwemmen, surfen en vissen.
Aan de oude haven treft u gezellige cafes en restaurants, waar u het komen en gaan van de boten kunt gadeslaan en een eindeloos uitzicht heeft over het IJsselmeer.


Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Hindeloopen Ijsselmeer toeristische informatie Hindeloopen Yachtcharter Leeuwarden Jachtverhuur in Friesland , de schepen en boten van Bootverhuur Yachtcharter Leeuwarden vaargebied Friesland, bootcharter en Ontspannend varen in Friesland Simmerskip Yachtcharter Leeuwarden varen in Friesland in Sneek, Hindeloopen Ijsselmeer toeristische informatie Hindeloopen Yachtcharter Leeuwarden, familie bootje. Bootverhuur Leeuwarden vaargebied Friesland verhuur Ontspannend varen in Friesland Simmerskip Yachtcharter Leeuwarden, Boot huren Sneek, jachtverhuur Friesland, bezienswaardigheden en toeristische informatie Hindeloopen - Friesland!

Yachtcharter Leeuwarden