Giethoorn, natuurgebied "De Wieden"

  • Back


Omstreeks 1230 is Giethoorn gesticht door vluchtelingen, die uit gebieden rond de Middellandse Zee kwamen. De eerste bewoners vonden hier massa's horens van wilde geiten, die waarschijnlijk in 1170 tijdens de St. Elisabethsvloed waren omgekomen.
Zij noemden hun nederzetting Geytenhoren. Later is deze naam verbasterd in Geythorn, wat nog later Giethoorn werd.

Giethoorn


Het karakteristieke van het dorp is ontstaan in de tijd van de turfgravers. Door de vervening ontstonden er plassen en meren en om het turf te vervoeren groef men vaarten en sloten.
Huizen werden op eilandjes gebouwd die alleen via de typische bruggetjes te bereiken waren...


Giethoorn weergeven op een grotere kaart


... Giethoorn gelegen in het natuurgebied "De Wieden", heeft veel te bieden: u kunt er een rondvaart maken, of zelf een fluisterboot (geruisloze electroboot) huren.
MuseumTip is een bezoek aan Museumboerderij 't Olde Maat Uus, gevestigd aan het Binnenpad 52. De museumboerderij geeft een goede indruk hoe het dagelijkse leven er in Giethoorn in het begin van de vorige eeuw aan toeging.
Deels aan de hand van de authentieke inrichting van het woongedeelte, deels aan de hand van een permanente expositie van allerlei oude gebruiksvoorwerpen in de voormalige stal. Enthousiaste vrijwilligers leiden u rond en geven tekst en uitleg. Tevens is er een doorlopende diapresentatie. Op het buitenterrein vindt u een authentiek vissershuisje, kapschuur, alsmede een werkende Tjasker-molen, waarmee vroeger land werd bemalen.
Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Giethoorn - informatie: Giethoorn by YachtcharterLeeuwarden Giethoorn met een boot van YachtcharterLeeuwarden - Giethoorn - informatie: Giethoorn by YachtcharterLeeuwarden Giethoorn, bootcharter en Ontspannend Bergumermeer varen Yachtcharter Leeuwarden Rondvaart Giethoorn met een motorboot ook elektrische boot - Plattegrond Giethoorn haven en ligplaatsen. Bootverhuur Leeuwarden vaargebied Friesland verhuur Bergumer Meer, Rondvaart Giethoorn met een motorboot ook elektrische boot huur met een boot van YachtcharterLeeuwarden - Rondvaart Giethoorn met een motorboot ook elektrische boot - vaarroute by YachtcharterLeeuwarden.

Yachtcharter Leeuwarden