Easterlittens, gemeente Littenseradiel

  • Back


Oosterlittens (officieel (Fries): Easterlittens) is een dorp in de gemeente Littenseradiel en telt ongeveer 450 inwoners. Tot het dorpsgebied behoren ook de buurtschappen Wammert, Weakens en Wieuwens.

 

Oosterlittens (officieel (Fries): Easterlittens) is een dorp in de gemeente Littenseradiel en telt ongeveer 450 inwoners. Tot het dorpsgebied behoren ook de buurtschappen Wammert, Weakens en Wieuwens. Easterlittens (Gastenfoto)

Het dorp is in 1275 ontstaan met de naam Lechenghe en het bestond ooit uit vijf terpen. Alle bewoning concentreerde zich op deze terpen, die de bewoners beschermden tegen het water. De grootste terp werd rond het jaar 800 opgehoogd in verband met overstromingsgevaar.
Na de bedijkingen werden de boerderijen ook rond de terpen gebouwd, zodat in de 12e eeuw de kerk bovenop de grootste terp een plaats kon krijgen.
Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Easterlittens - Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden - Oosterlittens, Yachtcharter Leeuwarden Jachtverhuur in Friesland , boot varen in Friesland, bootcharter en Ontspannend Turfroute varen Yachtcharter Leeuwarden Easterlittens - Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden - Oosterlittens - Plattegrond Easterlittens haven en ligplaatsen. Bootverhuur Leeuwarden vaargebied Friesland verhuur Yachtcharter Leeuwarden, Easterlittens - Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden - Oosterlittens by YachtcharterLeeuwarden Leeuwarden, bezienswaardigheden Oosterlittens - vaarroute by YachtcharterLeeuwarden.

Yachtcharter Leeuwarden