Nationaal Park Drents-Friese Wold

  • Back


In Zuidwest Drenthe en aangrenzend Friesland ligt een bijzonder natuurgebied: Nationaal Park Drents-Friese Wold. In het nationaal park vindt u prachtige bossen, stuivend zand en uitgestrekte heidevelden. Voor vele bijzondere planten en dieren vormt het Drents-Friese Wold een aantrekkelijk leefgebied.

Voor natuurliefhebbers is er veel te beleven. Fietspaden, wandelpaden, ruiterroutes en een bezoekerscentrum bieden u de gelegenheid om de natuur in het nationaal park te ontdekken. Uitgestrekt bosgebied Het Drents-Friese Wold is ongeveer 6.100 hectare groot en is daarmee na de Veluwe het grootste bosgebied van Nederland. Bos vormt dan ook de hoofdmoot van het park.

 

Nationaal Park Drents-Friese Wold.


Vooral de bossen van Berkenheuvel, het Dieverzand en de Bosberg zijn rijk aan afwisseling. Deze uitgestrekte en oude grove dennenbossen groeien namelijk op voormalige stuifzandheuvels. Met name in de laagtes groeien veel kraaiheide en andere bijzondere planten zoals de zeldzame dennenorchis. Langs de randen van het park zoals rond de Hezenes in Diever liggen mooie, oude loofbosjes met tal van bijzondere planten zoals veelbloemige Salomonszegel en bosanemoon.Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Drents-Friese Woud - Mooie routes in Friesland, Overijssel en Drenthe by Yachtcharter Leeuwarden voor vaarvakantie met huurboten in Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden - natuurgebied Drents-Friese Wold- Vaarroute in het noorden in Friesland - boot huren in Leeuwarden Drents-Friese Woud varen, bootcharter en Drents-Friese Woud - Mooie routes in Friesland, Overijssel en Drenthe by Yachtcharter Leeuwarden in Leeuwarden, Drents-Friese Woud boot varen natuurgebied- Mooie routes voor vaarvakantie - voor boten in Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden natuurgebied - charter. Boot huren Leeuwarden Friesland.

Yachtcharter Leeuwarden