Bergum aan het Prinses Margrietkanaal

  • Back


Bergum staat bekend als wâld- en wetterdoarp. Bergum ligt op de overgang van de Friese Wouden naar het veengebied van Midden-Fryslân. De omgeving van Bergum wordt gekenmerkt door een coulisselandschap met houtwallen.
Vanuit Bergum kan naar de Bergumermeer en De Leijen worden gevaren of de andere kant uit richting Eernewoude en Leeuwarden. Het dorp ligt aan het Prinses Margrietkanaal, naar het westen gaat dat door de Kromme Ee naar de Wijde Ee (Djippe Gat) en naar het oosten via de Groninger Vaart naar de Bergumermeer.

Bergum - BurgumBergum aan het Prinses Margrietkanaal
Het dorp heeft een relatief groot winkelcentrum, gemeentehuis, een bibliotheek, apotheek, openluchttheater, een overdekt zwembad "De Wetterstins" en vele sportvoorzieningen waaronder meerdere sporthallen, manege en tennisbanen. Een nieuwe skeeler-, atletiek-, fiets- en schaatsbaan is in aanleg. Fierljepskânsen op het ljeppershiem aan de Bergumerdaam achter het gemeentehuis.

Een jachthaven met plaats voor campers. Veel mogelijkheden voor wandelen en fietsen in en rondom Bergum. Het indoor- en outdoorpark Aventoer. Het cultureel centrum "De Pleats". In Kiehool worden activiteiten en evenementen voor jongeren georganiseerd.


Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Bergum in Friesland met de boot, haven Burgum - YCL - Mooie routes voor vaarvakantie in Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden - Motorjacht - routes in Friesland,Overijssel en Drenthe YachtcharterLeeuwarden -Bergum in Friesland met de boot, haven Burgum. Bootcharter en Ontspannend huurboten varen met Yachtcharter Leeuwarden in Friesland in Leeuwarden, Bergum - Routes in Friesland by YachtcharterLeeuwarden - Groningen, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden - charter. Boot huren Leeuwarden Friesland, bezienswaardigheden in Bergum.

Yachtcharter Leeuwarden