Berlikum, dorpje aan de kleiroute

  • Back


Berlikum was voor de inpolderng van de Middelzee (13e eeuw) een vissers- en handelsplaats. Nu geldt het als centrum van de "Bouwhoek" war in het voorjaar de bollen- en koolzaadvelden in de bloei staan. In de oudheidskamer "De Grûsert" zijn vele tuingereedschappen uitgestaals afkomstig uit Noord-West Friesland.

De karakteristieke koepelkerk vormt het hart van dit meest noordelijke dorp in de Kleiroute. In de periode van april tot oktober zetelt er in de kapconstructie van de koepel een kraamkolonie vleermuizen. Na een uitgebreide renovatie, die in 2000 afgrond was, kunt u een bezoek aan de kerk brengen. Evenals ee bezoek aan het knusse dorpshart is dit zeker de moeite waard.


Berlikum natuurBerlikumervaart voor Ried (Gastenfoto)

12.12.2022: Käpt'n Kalle in Oktober 2022 met het Simmerskip 950 OK, AALTJE, onderweg op de Kleiroute: Menaldum, Berlikum naar Franeker

Zeker de moeite waard om deze mooie film te bekijken als voorbereiding als u de Kleiroute wilt varen ... (bedankt Kalle dat wij jou film hier mogen presenteren)

Get in touch

Crew Yachtcharter Leeuwarden

Berlikum- Routes in Friesland, Overijssel en Drenthe - Berlikum - Mooie routes voor vaarvakantie met huurboten in Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden - Berlikum- Vaarroute in het noorden in Friesland - boot huren in Leeuwarden Kleiroute naar Berlikum varen, bootcharter en Ontspannend huurboten varen Kleiroute met Yachtcharter Leeuwarden in Friesland in Leeuwarden, Berlikum - Routes in Friesland by YachtcharterLeeuwarden - Berlikum - Mooie routes voor vaarvakantie - kleiroute voor boten in Friesland, Overijssel en Drenthe by YachtcharterLeeuwarden - charter. Boot huren Leeuwarden Friesland, bezienswaardigheden in Berlikum.

Yachtcharter Leeuwarden